Select Page

Digitalna transformacija kao poluga povećanja konkurentnosti i izvoza

Konferencija o digitalnoj transformaciji donijela je čitav niz vrijednosti koje želimo sačuvati i učiniti dostupnima većem broju korisnika. Pod motom “S riječi na djelo” pripremili smo niz radionica na kojima će biti prikazani konkretni modeli, primjeri dobre prakse, platforme i alati kao i iskustvo iz određenih industrija.

 

Digitalna transformacija – moć ključnih koraka

Sigurni smo da više nikoga ne treba uvjeravati da je digitalna transformacija najbolji način osiguranja veće konkurentnosti i održivosti. No, što treba napraviti, koji nas izazovi pri tome očekuju, tko i što nam pri tome može pomoći – odgovore smo ponudili na ovoj suvremeno pripremljenoj, interaktivnoj i multimedijalnoj radionici. Održano u Hotelu Panorama, 24. siječnja 2019. od 10 do 15 sati.

Svrha radionice

Radionica je bila namijenjena izvozno orijentiranim poduzećima i osobama koje sudjeluju u donošenju strateških poslovnih odluka, budućim Digital Transformation Officer-ima te svima onima koji su zaduženi za osmišljavanje novih proizvoda.

Cilj

Cilj radionice je bio pomoći polaznicima da identificiraju vlastite kompetitivne prednosti i spoznaju načine kako ih koristiti. Radionica je ponudila i konkretne okvire za lakše pokretanje i provođenje digitalne transformacije, ovisno o veličini poduzeća.

Zašto sudjelovati?

Nakon radionice, nadamo se da će polaznici bolje razumjeti kako odabrati pristup digitalnoj transformaciji koji će najbolje odgovarati njihovim specifičnostima i steći samopouzdanje za povlačenje prvih poteza i ubrzanje digitalne transformacije.

Očekivana postignuća

Na kraju ove radionice polaznici će bolje razumjeti zahtjeve modernog poslovanja i nužnost digitalne transformacije te će dobiti uvid u konkretne alate za provođenje digitalne transformacije. Usvajanjem ovih znanja očekuje se da će polaznici radionice postati bolji partneri u transformaciji poduzeća, te ujedno i pridonijeti ostvarivanju glavnih vrijednosti digitalne transformacije:

  • Povećanje poslovne izvrsnosti
  • Povećanja konkurentnosti poduzeća
  • Veća troškovna učinkovitost
  • Veće zadovoljstvo kupaca
  • Povećana sposobnost inoviranja

Predavači i autori

prof. dr. sc. Slavko Vidović

Osnivač i direktor InfoDom Grupe, profesor i znanstvenik s dugogodišnjim iskustvom u transformaciji korporativnog sektora.

Darko Bosnar

Darko ima dugogodišnje iskustvo u području Enterprise Architecture, ITIL, projektiranje složenih informacijskih sustava.

prof. dr. sc. Mario Spremić

Autor prve knjige u širem okruženju o digitalnoj transformaciji, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i Londonskom Imperial College Business School. Matematičar, IT ekspert, znanstvenik sa snažnim osjećajem za primjenu svojih istraživanja u gospodarstvu.

doc. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek

Docentica na Fakultetu organizacije i informatike, Katarina je sudjelovala na projektu DigiTrans u okviru kojega je razvijen radni okvir za digitalnu transformaciju malih i srednjih tvrtki.

Goran Marković

Prošavši put od IT stručnjaka za projektiranje i razvoj složenih aplikacijskih rješenja, Goran danas vodi tim za istraživanje i razvoj na području digitalne transformacije i industrijske revolucije 4.0.